Påmeldingsskjema

Er du opptatt av å gi barna dine en trygg en god oppvekst?

Foreldreveiledningskurset Circle of Security (COS), trygghetssirkelen, skal gi dere som foreldre verktøy til å forstå bedre hvilke behov barn har, hvilke signaler de gir og hva vi kan gjøre for å møte disse behovene bedre.

Målet er at barnet ditt skal få hjelp til å kjenne seg trygg og på den måten stå sterkere rustet til å møte utfordringer vi møter i livet. Kurset kan også bidra til et godt samspill mellom deg og barna dine.

I kurset snakker vi om:

  • Trygghetssirkelen. Trygghetssirkelen hjelper oss til å se hvilke behov barna har for foreldrenes støtte både når de utforsker verden og når de opplever vanskelige følelser.
  • "Være sammen" i trygghetssirkelen. Barn lærer og utvikler seg i samspill med foreldre. Samspillet er grunnleggende for hvordan barn utvikler trygg tilknytning følelsesmessig.
  • Veien til trygghet. Din tilgjengelighet som forelder påvirker ditt barns måte å formidle følelser og behov.
  • Vanskelige situasjoner. Vi vil gi dere foreldre noen redskaper til samspill mellom dere og barna når situasjonen kommer ut av kontroll. Vi ser på balansen mellom det å være tydelig og samtidig være en god forelder.
  • Foreldrenes egne erfaringer. Noen ganger har vi voksne erfaringer fra egen fortid som gjør at reaksjoner i nåtid kan bli "større" enn nødvendig. Vi vil gi dere noen redskaper til hvordan dere kan håndtere dette.

Foreldreveiledningskurset er for foreldre med barn mellom 0-6 år. Kurset går over 4 kursdager, 2 timer hver gang. Kurslederne er Helle og Maria, helsesøstre med lang erfaring med oppfølging av barn og familier i helsestasjon.

Har du spørsmål kan dere kontakte Helsestasjonen i Lier 32227730

Informasjon

Sted
Tranby helsestasjon
Tid
Mandag 4. mars 2019 kl. 14.00
Påmeldingsfrist
Onsdag 27. februar 2019 kl. 12.00
{{ form.errors.get('recaptcha_token') }}